[ultimatemember form_id="42865"]

LOGO_LUPA_web

Izbran ‘Raj na zemlji’ – Saturnia v bližnji Toskani!

12 decembra, 2017
Foto: Igor Fabjan

Britansko podjetje Unilad se ponaša z eno najbolj obiskanih spletnih strani na svetu. Na svoji Facebook strani UNILAD Adventure so objavili seznam najboljših potovalnih ciljev, med katerimi so na prvem mestu naravni termalni izviri Saturnia.

Izvire so poimenovali »Raj na zemlji«. In ker se nahajajo v italijanski pokrajini Toskana, si jih lahko z malo truda ogledamo tudi Slovenci. Termalne izvire pri vasi Saturnia so cenili že stari naseljenci Etruščani. Najbolj atraktiven del predstavlja potok s slapiščem pri opuščenem mlinu. Tam se termalna voda voda razliva čez strmo pobočje v obliki majhnih slapičev, ki polnijo naravno oblikovane belo obarvane bazečke v katerih se je prijetno namakati. Presenetljivo za obisk bazenčkov ne zaračunavajo vstopnine.

IMG_3674

Poleg naravnega razvajanja si lahko privoščite še luksuzno bivanje v bližnjem hotelu Terme di Saturnia spa & golf resort. Termalni izviri se pravzaprav nahajajo na velikem hotelskem posestvu, kjer voda privre na dan v bazenu z naravno ohranjenim dnom, skozi katerega priteka vroča voda. Hotel se ponaša s pol stoletno tradicijo, poleg različnih zdravstvenih in lepotnih tretmajev pa si gostje lahko privoščijo tudi partijo golfa in uživajo v gastronomskih skušnjavah, katere pretežno pripravljajo iz kvalitetnih ekološko pridelanih sestavin na okoliških posestvih.

IMG_3759

Naslednji mesti med najbolj atraktivnimi potovalnimi cilji sta zasedli rdečkasto obarvano avstralsko jezero Hillier in le s helikopterjem dostopen ledenik v Britanski Kolumbiji. V delu slednjega se nahaja reki podobno jezero po katerem je mogoče veslati s kajakom.

Igor Fabjan

Foto: Igor Fabjan

(Visited 402 times, 1 visits today)