[ultimatemember form_id="42865"]

LOGO_LUPA_web

To so najboljša mesta za življenje in delo

18 decembra, 2019
1. mesto: Tajpej

Mednarodni izseljenci so že drugo leto zapored Tajpej, glavno mesto Tajvana, imenovali za najboljše mesto na svetu, z vidika financ, stanovanj in zdravstvenega varstva.

V raziskavi je sodelovalo več kot 20.000 izseljencev in na seznam razvrstilo 82 mest glede na različne dejavnike, kot so zaposlitvene možnosti, cenovno ugodna stanovanja in zdravstvena oskrba, uravnoteženost med delom in življenjem ter splošna kakovost življenja.

2. mesto: Kuala Lumpur

Najvišjo oceno je dosegel Tajpej, ki ga je eden od anketirancev opisal kot: „udobje vsega: dostop do hrane, odlične možnosti transporta in poceni medicinske storitve.“ Na drugo mesto se je uvrstila Kuala Lumpur, ki velja kot najboljše mesto za nastanitev, pa tudi kot eno najboljših mest ko gre za finance in stanovanja. „Lepi kraji za življenje z razumnimi stroški,“ je Kualo Lumpur opisal britanski priseljenec.

Na tretje mesto se je uvrstilo vietnamsko mesto Ho Ši Minh, na četrto Singapur in peto kanadsko mesto Montréal. Sledijo Lizbona, Barcelona, Zug, Haag in Basel.

3. mesto: Ho Ši Minh

Bolj podrobno poročilo si lahko ogledate na spletni strani www.internations.org.

(Visited 50 times, 1 visits today)