[ultimatemember form_id="42865"]

LOGO_LUPA_web

Zadnji mesec zelenega leta prestolnice za eko-inovacije, zelena delovna mesta in trajnostno lokalno upravljanje

5 decembra, 2016

Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016, v mesecu decembru, ki je posvečen eko-inovacijam, zelenim delovnim mestom in trajnostnemu lokalnemu upravljanju, zaključuje zeleno leto.

Z številnimi aktivnostmi in dogodki po Ljubljani bo tudi zadnji zeleni mesec zelo pester. Potekale bodo številne delavnice na temo Eko-inovativna decembrska praznovanja, kjer bodo s čim manj proizvedenih odpadkov ustvarjali praznične izdelke. 13. decembra bomo, na izmenjavi otroških oblačil in igrač, spoznali, da lahko tudi rabljeno oblačilo ali igrača postaneta darilo.

V ospredju bo tudi predstavitev projekta predelave japonskega dresnika v papir. Dijaki gimnazije Vič, pa bodo predstavili vpliv resveratrola, učinkovine, ki jih lahko pridobimo iz korenin japonskega dresnika, na rast rakavih celic.

3. in 5. decembra bo potekala predstavitev novega sistema souporabe vozil – električnega »car sharing« modela Avant2Go. 4. decembra pa bodo pred info točko TOČKA.ZATE. na ogled postavljena lesena in električna kolesa ter ležeči tricikli, ki so alternativa avtomobilom.

11. decembra se bomo naučili izdelovati dišeče svečke iz odpadnega jedilnega olja; 14. decembra pa bo pred info točko predstavljena še tradicionalna obrt popravljanja dežnikov.

To zeleno obarvano mesto pa bodo v Ljubljani slavnostno zaključili 2. januarja 2017, na Kongresnem trgu s prireditvijo ZELENA NOČ.ZATE.

(Visited 32 times, 1 visits today)