[ultimatemember form_id="42865"]

Partnerstvo občin – za Pohorje

23 decembra, 2019
Črno jezero, Občina Oplotnica (Foto: Jošt Gantar, www.slovenia.info)

“Na Mariborski razvojni agenciji na pobudo Mestne občine Maribor, vzpostavljamo Partnerstvo za Pohorje, ki se zavezuje, da bomo združeni v Partnerstvo za Pohorje začeli usklajevati cilje in projekte ter ustvarjati zeleno destinacijo z evropsko uveljavljeno tržno znamko. Trudili se bomo ohraniti naravne in kulturne danosti ter spodbuditi skladen gospodarski in turistični razvoj s poudarkom na trajnostni rabi naravnih virov,” so pred kratkim sporočili s Parnerstva.

Na Rogli je 19 občin (Dravograd, Hoče-Slivnica, Lovrenc na Pohorju, Maribor, Mislinja, Muta, Oplotnica, Podvelka, Rače-Fram, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Vitanje, Vuzenica in Zreče), 3 ključni nosilci turistične ponudbe (Unitur, Marprom in VABO) ter 6 ostalih članov (MRA, RRA Koroška, Razvojna agencija Savinjske regije, RIC Slovenska Bistrica, LTO Rogla – Zreče, GIZ in Zavod za turizem Maribor – Pohorje) slavnostno podpisalo pogodbo o ustanovitvi Partnerstva za Pohorje.

Mariborska razvojna agencija je prevzela vlogo koordinatorja partnerstva. Skupaj s partnerji soo si zastavili nekaj začetnih projektnih aktivnosti. O ključnem namenu partnerstva in projektnih aktivnosti direktor Mariborske razvojne agencije (MRA), Uroš Rozman: “Želimo si, da bi Pohorje kot zeleno destinacijo približali drugim podobnim destinacijam v razviti Evropi. Želja je, da bi dolgoročno vzpostavili enotno upravljanje Pohorja kot turistično-naravnega parka.”

 

Vir: Partnerstvo za Pohorje

(Visited 60 times, 1 visits today)