[ultimatemember form_id="42865"]

LOGO_LUPA_web

10 znakov, da ni utrujeno vaše telo, ampak duša

28 novembra, 2018

Ko smo predolgo časa podvrženi stresu ali težkim obdobjem in mentalno zahtevnim nalogam, se lahko utrudi tudi naša duša. Kakšni so znaki?

1. Tekom dneva si želite le, da se uležete in počivate. Velikokrat na kratko zaspite, zjutraj pa težko vstanete.  Ponoči ste nemirni in ne spite dobro, pogosto vas tlačijo nočne more.

2. Čutite rahlo bolečine po celem telesu, lahko pa tudi vrtoglavico, napetost, želodčne bolečine, zamegljen vid in glavobole brez pravega vzroka.

3. Ko vas kdo vpraša, kaj je narobe, ne znate povedati nič konkretnega. Veste, da nekaj ni v redu, a ne znate opredeliti vzroka za pomanjkanje energije.

4. Pogosto se počutite rahlo izgubljeni – ker duša in telo nista usklajena.

5. Vaša čustva so zelo intenzivna, velikokrat jokate brez razloga. V enem trenutku se počutite polni ljubezni, v drugem pa zlomljeni.

6. Doživljate blage napade panike ali kronično anksioznost.

7. Počutite se osamljeni – tudi ko ste z drugimi ljudmi. Začnete se spraševati, komu lahko sploh zaupate in ste ves čas v obrambni drži.

8. Imate zagrenjene, jezne, ljubosumne misli glede vsega, čeprav ste sicer topla, skrbna in nezamerljiva oseba.

9. Občutite šibkost telesa – kot da vam vsak najmanjši preik pobere vso energijo. Športna aktivnost ni več zabavna, ker postane pretežka.

10. Bojite se prihodnosti. Stvari, ki ste jih sicer radi počeli, vam ne prinašajo več veselja. Včasih bi najraje samo ‘spakirali in odšli’.

Postavite sebe na prvo mesto

Če se počutite tako, je zadnji čas, da postavite sebe na prvo mesto in poskrbite za svojo dušo. Počivajte, kolikor je treba. Izklopite telefon. Počnite stvari, ki vas veselijo. Poslušajte glasbo. Meditirajte. Čas preživljajte z ljudmi, ki jih imate radi. Izogibajte se negativnim mislim in prenehajte se negativno pogovarjati sami s sabo. Ne kritizirajte sami sebe. Iščite ravnovesje.

 

Vir: thepowerofsilence.co

(Visited 1.117 times, 3 visits today)