[ultimatemember form_id="42865"]

LOGO_LUPA_web

Je vedno več parkirnih mest neizogiben del prostorske politike?

16 avgusta, 2016

“Kakšni so neposredni in posredni stroški parkiranja, kako jih ovrednotiti in kdo naj jih krije? Zakaj bi moralo biti omejeno tudi število parkirnih mest na zasebnih zemljiščih? Kje se lahko najučinkoviteje uveljavlja javni interes, na ravni države ali lokalnih skupnosti?”

Vsa ta vprašanja bodo odpirali na seriji javnih dogodkov, ki jih v okviru Mreže za prostor organizirata društvo Maja Farol in Inštitut za politike prostora – IPoP.

Z ‘zbori za prostor’ želita oragnizatorja ob konkretnih aktualnih temah opredeliti javni interes v urejanju prostora. Drugi zbor po vrsti, ki bo 30. avgusta ob 18h v Pritličju na Mestnem trgu v Ljubljani je namenjen parkirni politiki.

“Prostor kot omejena dobrina je od nekdaj naravno mesto konfliktov. Po obdobju poudarjanja zasebnih interesov se kot družba počasi obračamo k večji občutljivosti do varovanja skupnega dobra tudi v prostoru. Da bi bili pri tem uspešni, moramo najprej vedeti, kaj je javni interes, zakaj potrebuje aktivno podporo, in na kakšen način se ga lahko uveljavi,” pravijo organizatorji, ki želijo predvsem omogočiti predstavitev različnih vidikov javnega interesa med enakovrednimi sogovorniki v odprti moderirani razpravi.

(Visited 43 times, 1 visits today)