[ultimatemember form_id="42865"]

LOGO_LUPA_web

Kdaj se bodo kozmetična testiranja na živalih zares končala?

12 oktobra, 2018

4. oktobra na svetovni dan živali, so Cruelty Free International organizacija, ki se bori proti testiranju na živalih, mednarodna blagovna znamka The Body Shop ter igralka in aktivistka Maggie Q, na sedež Združenih narodov v New Yorku prinesli 8,3 milijona podpisov, ki so odločno proti kozmetičnim testom na živalih.

Peticija poziva države članice Združenih narodov, da oblikujejo mednarodni okvir za konec kozmetičnih testov na živalih za vedno. Testiranje kozmetike na živalih ni le kruta in neučinkovita, temveč je tudi popolnoma zastarela in jo je zdaj mogoče nadomestiti s humanimi, zanesljivimi in hkrati tudi cenejšimi alternativami. Zakoni, ki urejajo poskuse na živalih, so v zadnjih letih opazno napredovali.

Leta 2013 je Evropska unija prepovedala vse kozmetične teste na živalih in prodajo izdelkov, ki so jih preskusili drugje. Kalifornija je ravnokar sprejela takšno prepoved in tako postala prva država v ZDA, ki je prepovedala testiranje kozmetike na živalih. Na žalost še vedno 80 odstotkov držav ni odpravilo kozmetičnih testov na živalih. Po podatkih Cruelty Free International se uporabi vsako leto več kot 500.000 živali za kozmetična testiranja.

Vir: One Green Planet

(Visited 61 times, 1 visits today)