[ultimatemember form_id="42865"]

LOGO_LUPA_web

Naj nas ‘zacumpra’ Pomurje

11 maja, 2018
Foto: TIC Moravske Toplice

Pomlad je že čas za vsaj lahkotno kolesarjenje in pomurska kolesarska pot ‘Zacumprala si me’ je kot nalašč za nabiranje kondicije v krajih, polnih naravne in kulturne dediščine.

Pot je dolga 29 kilometrov in poteka od Moravskih Toplic, kjer si v TIC-u lahko izposodimo kolo in začnemo pot na relaciji: Mlajtinci– Ivanci–Bogojina–Filovci–Strehovci–Dobrovnik–Bukovniško jezero–Bukovnica–Bogojina–Tešanovci in nazaj do Moravskih Toplic. Ravninska pot z enim krajšim vzponom nam ponuja veliko zanimivosti Prekmurja.

Foto: TIC Moravske Toplice
Foto: TIC Moravske Toplice

V Bogojini pozornost privablja nezgrešljiva Plečnikova cerkev z bogato arhitekturo, Filovci so znani po svojih starih cimpranih hišah in s slamo kritih zidanicah, tu pa sta tudi lončarska delavnica in muzej. Pot nas vodi naprej proti Dobrovniku, kjer najdemo tudi Tropski vrt z mnogimi eksotičnimi rastlinami in orhidejami. Gurmani bodo naredili obvezen postanek v Panonski vasi, sladkosnede pa vabi čokoladnica Passero, ki ponuja čokolade s pridihom Prekmurja. Njihova izvirna novost je čokolada z ocvirki.

Foto: TIC Moravske Toplice
Foto: TIC Moravske Toplice

Petra Nastran


Še več zanimivih predlogov, kam na izlet po Sloveniji, v reviji Lupa!

(Visited 59 times, 1 visits today)