[ultimatemember form_id="42865"]

LOGO_LUPA_web

Nova galerija na Obali

3 oktobra, 2019
Igor Fabjan
Foto: Igor Fabjan

Na robu hotelskega naselja Bernardin lahko občudujete fotografije velikega formata. Postavljene so v zanimivo okolje: pod kamnite oboke podpornih zidov nekdanjega samostana, ki se ob obalni promenadi spogledujejo z morjem.

Fotografije z nekdanjimi podobami vsakdanjega življenja in običajev v Istri so delo fotografa Ubalda Trnkoczyja. Nastale so pred dvemi leti v okviru projekta društva Anbot Piran. Akterji so odeti v oblačila minulih časov in postavljeni v izvirna okolja, kar fotografijam daje posebno vrednost, saj nas na izviren način popeljejo v življenje naših prednikov ter obudijo duh bogate preteklosti. Fotografije so ustrezno osvetljene tako, da imajo prav posebno izrazno moč tudi ponoči.

Razstava, ki se uradno odpre v soboto, bo na ogled dlje časa, stari kamniti oboki med Piranom in Portorožem pa so se izkazali za odlično kuliso in jih upravičeno lahko poimenujemo Galerija Arkade Bernardin. Upajmo, da bodo na novo postavljeni kovinski noslici služili postavitvi še kakšne razstave v prihodnosti.

Odprtje galerije so omogočili Občina Piran, Turistično združenje Portorož, Hoteli Bernardin in Okolje Piran.

(Visited 74 times, 1 visits today)