[ultimatemember form_id="42865"]

LOGO_LUPA_web

Odprta kuhna od te sobote tudi na Ptuju

11 maja, 2018
Foto: Odprta kuhna

V soboto, 12. maja, bo priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna svoje stojnice v sodelovanju z Zavodom za turizem Ptuj ponovno postavila na Mestnem trgu na Ptuju. Prijetno druženje ob bogati ponudbi domačih in eksotičnih jedi bo potekalo od 10. do 21. ure.

Foto: Odprta kuhna
Foto: Odprta kuhna

»Na Ptuju smo prvič gostovali lani konec julija, dogodek in odziv nanj tako s strani obiskovalcev kot s strani naših gostincev pa je bil fantastičen. Zato smo se izjemno razveselili pobude Zavoda za turizem Ptuj, da letos v tem čudovitem mestu ne gostujemo le izjemoma, temveč da izpeljemo tri dogodke. Prvi je pred vrati, nato pa se bomo na Ptuj vrnili še 28. julija in 8. septembra,« je pred otvoritvijo kulinarične sezone na Ptuju povedal Lior Kochavy, ustanovitelj in direktor Odprte kuhne. Zadovoljstvo nad nadaljevanjem sodelovanja je izrazila tudi Monika Klinc, namestnica direktorice Zavoda za turizem Ptuj, ki je poudarila, da kulinarično popotovanje okoli sveta v obliki Odprte kuhne pomeni izjemno popestritev družabnega dogajanja v mestu tako za Ptujčanke in Ptujčane kot za domače in tuje turiste.

Foto: Odprta kuhna
Foto: Odprta kuhna

Ponudba domačih in mednarodnih jedi na Odprti kuhni bo, kot vedno, izjemno pestra in primerna za vse okuse. »Ključni kriterij ponudbe, od katerega ne odstopamo, je vedno kakovost v kombinaciji s kreativnostjo in inovativnostjo, pri čemer seveda ne gre brez svežih, lokalnih in sezonskih sestavin. V ponudbi so tako jedi iz različnih gastronomskih regij Slovenije ter jedi svetovnih kulinarik, kot so japonska, tajska, kitajska, indijska, turška, afriška, libanonska, italijanska, ameriška… Slednje v mestih, v katerih gostujemo z Odprto kuhno, predstavljajo dobrodošlo popestritev, saj redna gostinska ponudba večinoma ne obsega tako širokega nabora svetovnih kulinarik,« je izpostavila Alma Kochavy, vodja projekta. Seveda pa je Odprta kuhna tudi turistična znamenitost, na kateri tujci na enem mestu lahko spoznavajo, kakšno kulinarično bogastvo je doma v Sloveniji.

Vir: Odprta kuhna

(Visited 68 times, 1 visits today)