[ultimatemember form_id="42865"]

LOGO_LUPA_web

Solna Roža diha z vami!

11 decembra, 2019
Graph - U d. o. o., Solna roža

Delo in pristop k solnim terapijam je v Solni Roži individualen. Pred prvim obiskom terapije z obiskovalci vedno opravijo uvodni razgovor, jim pojasnijo delovanje terapije in na kaj morajo biti pozorni po solnih terapijah.

»Spremljamo jih tudi skozi terapije in jim svetujemo, ko je to potrebno,« povedo. Vsem, ki so v procesu terapije in obiskujejo solno terapijo redno po programu, so omogočili obiske tudi ob nedeljah in praznikih.

Skrb za higieno na najvišji ravni

»V Solni Roži se trudimo in v največji možni meri skrbimo za higieno, zdravje in dobro počutje naših obiskovalcev,« uvodoma poudarijo v Solni Roži. Pred vstopom v solno sobo se otroci preoblečejo v čisto trenirko ali čista oblačila, v katerih se igrajo, in na noge nataknejo čiste nogavičke. Starši, ki otroke spremljajo, dobijo bombažne bele nogavice. Lahko pa jih prinesejo s seboj. »Dolgi lasje naj bodo speti v čop ali figo. Odrasli obiskovalci se oblečejo v čista lahka oblačila, za prosti čas, ali pa jih prinesejo s seboj in se preoblečejo pred vstopom v sobo. Pred vstopom v sobo obiskovalcem ponudimo razkužilo za roke, otrokom damo čiste in razkužene igrače, ki jih po vsaki uporabi zamenjamo in očistimo ter ponovno razkužimo. Po vsaki končani terapiji se soba zrači vsaj 10 minut z dovodom svežega zraka. Razkužimo držala na stolih in kljuke,« navajajo.

 

»Minili so časi, ko smo odgovornost za svoje zdravje prelagali na ramena zdravstva. Za svoje zdravje smo v prvi vrsti odgovorni sami. Solna Roža diha z vami.

 

Poudarijo še, da solne terapije potekajo individualno – v solni sobi smo sami oziroma z domačimi. »Velikokrat prihaja do nesporazumov in dezinformacij, saj zdravniška stroka meni, da prihaja do okužb ravno med solno terapijo. Namreč v tujini solne terapije potekajo kot seanse, kamor prihajajo različni ljudje kot recimo v savne. Pri nas v Sloveniji pa potekajo solne terapije individualno in so v primerjavi s tujino na bistveno višji ravni in tudi cenovno zelo dostopne,« razložijo v Solni Roži.

Solne sobe po Sloveniji so pod nadzorom zdravstvene inšpekcije. Inšpekcijski pregledi potekajo nenapovedano in enkrat letno, kar v solnih sobah pozdravljajo, saj vedo, da delajo dobro.

Zanimivo: hipobakterijsko okolje v solni sobi med terapijo

V solni sobi se v času izvajanja haloterapije (solne terapije) ustvari hiperbakterijsko okolje. Ocena mikrobne kontaminacije med terapijo na 1 kubični meter vsebuje od 90–200 saprofitskih mikroorganizmov (standardi Svetovne zdravstvene organizacije o hipobakterijskega zračnega okolja narekujejo, da za hipobakterijsko zračno okolje velja vsebnost saprofitskih mikroorganizmov manj kot 300 na 1 kubični meter).

Vir:Chervinskaya AV, Zilber NA. Halotherapy for treatment of respiratory diseases.


GRAPH – U d.o.o., Solna roža

041 547 539

info@solna-roza.si

www.solna-roza.si

(Visited 59 times, 1 visits today)