[ultimatemember form_id="42865"]

LOGO_LUPA_web

Zemlja, ki spodbuja ugandske kmete in prispeva k ohranjanju okolja

6 decembra, 2018

Nemški študentje so septembra 2016 začeli s projektom Resoil, da bi pomagali ugandskim kmetom do zdravega in samooskrbnega življenja. Z njihovim produktom – zemljo Terra Preta želijo izboljšati kakovost kmetijske zemlje, povečati absorpcijo toplogrednih plinov in zmanjšati degradacijo tal.

Uganda, država v vzhodni Afriki, kjer 19 % domačega prebivalstva živi pod pragom revščine. Večina prebivalcev dela v kmetijstvu, ki predstavlja več kot 50 % glavnega vira dohodka v državi. Vendar pa odsotnost poznavanja učinkovite in okolju prijazne uporabe gnojil povzroči zmanjševanje donosa in okoljske škode na dolgi rok.

village-2665014_640

Okolju prijazno izboljšanje

Terra Preta je izjemno hranilna bogata zemlja, ki jo lahko proizvedemo s pomočjo zelo učinkovitega procesa kompostiranja. Postopek vključuje biološke odpadke z rastlinsko gnojevko in bio ogljem, kar povzroča visoko hranljivo zemljo. Ta hranljiva zemlja omogoča dolgoročno izboljšanje kmetijske zemlje na različne načine: povečanje sposobnosti tal za shranjevanje vode in hranil, učinkovito absorbira znatne količine CO2 in metana, hkrati pa zmanjša količino potrebnih gnojil in zmanjša degradacijo tal.

S projektom želijo stabilizirati lokalne razmere

Z uporabo zemlje se ne pomaga samo okolju, temveč tudi podpira lokalne ugandske kmete, da izboljšajo svoje možnosti za zdravo in samooskrbno življenje. »S prodajo naših izdelkov nameravamo zagotoviti trajnostna sredstva za naš projekt. Ti zaslužki se bodo porabili za delavnice s ciljem, da domačine seznanimo s proizvodnjo Terra Prete, da bi lahko povečali in izboljšali svojo žetev. S tem si prizadevamo pomagati stabilizirati lokalne razmere za preživetje in podpreti varovanje okolja,« pojasni nemška ekipa.

 

Vir: Re-Soil

 

(Visited 97 times, 1 visits today)