[ultimatemember form_id="42865"]

Marjan Šarec: Gospodarstvo in javni sektor naj delata z roko v roki

22 januarja, 2020

»Vlada se bo še naprej trudila za izboljšanje razmer na področju malega gospodarstva,« je predsednik vlade nedavno dejal na srečanju skupščine Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Poudaril je, da se je treba zavedati, da je »malo gospodarstvo tisto, ki ustvarja v tej državi, ki prispeva veliko mero BDP, kajti do sedaj smo se bili navajeni ukvarjati samo z velikimi sistemi in po možnosti s tistimi sistemi, ki so bili privatizirani na tak ali drugačen način in potem propadli.«

Ga pa veseli, da so se te zgodbe umaknile iz središča pozornosti in da se javnost vse bolj zaveda, da malo gospodarstvo »tiho dela« in tudi prinaša denar v državni proračun. Meni, da so bili podjetniki in malo gospodarstvo v preteklosti premalokrat slišani in da so morda premalo slišani tudi danes. Pravi, da se težav vlada zaveda, da pa je treba vedno iskati kompromise med vsemi zahtevami. Znova je spomnil tudi na to, da morata gospodarstvo in javni sektor delati z roko v roki.

Šarec je dejal, da problematiko in vse tisto, za kar si na Obrtno-podjetniški zbornici prizadevajo že dolga leta, dobro pozna. Zatrjuje, da se stvari spreminjajo in da je vlada naredila majhne korake k izboljšanju razmer.

(Visited 25 times, 1 visits today)