[ultimatemember form_id="42865"]

Bolj kot izbira stavbnega pohištva je pomembna njegova vgradnja

11 maja, 2018
/ Andreja Dolgan

Pri nakupu stavbnega pohištva je zelo malo prostora za napake, saj je kakovost ponudnikov primerljiva – zgrešimo lahko predvsem pri njegovi vgradnji.

Stavbno pohištvo, ki je danes na slovenskem trgu, je vse zelo dobro, pravi energetski svetovalec in urednik portala NEP Slovenija Bojan Žnidaršič. »Kateregakoli kupite, ne morete zgrešiti. Težave pa se pojavljajo pri njegovi vgradnji.« Še zlasti, ker morajo za doseganje želene kakovosti bivanja sodelovati različni izvajalci.

»Okno je končni izdelek šele takrat, ko je pravilno vgrajeno in z zunanje strani tudi pravilno obdelano. Samo okno, kupljeno v trgovini, je podobni kilogramu moke, iz katere lahko otrok ustvari packarijo, vešča gospodinja pa potico,« je slikovit Žnidaršič.

stavbno-pohistvo-gradnja-2

Prepričan je, da vgradnji stavbnega pohištva investitorji in izvajalci posvečajo premalo pozornosti. »Okno, ki je vgrajeno po RAL metodi, na enem mestu združuje vsaj štiri različne izvajalce. Šele ko so štirje elementi – sama vgradnja okna, pravilno nameščeno zunanje senčilo, zunanja polica in pravilno obdelane špalete – v sozvočju, lahko govorimo o končnem izdelku,« pravi Žnidaršič. Doda, da je smiselno izbrati energetsko čim bolj učinkovito okno, da pa tako plastična kot lesena okna zelo dobro tesnijo. Pri izbiri strešne kritine pa je potrebno upoštevati tudi vedno bolj ekstremne vremenske razmere, kjer sta najbolj rušilna toča in močan veter.

(Visited 30 times, 1 visits today)