Za opremljanje svojega bivališča si vzemimo čas

16 septembra, 2018
/ Vesna Bizjak

Pri razmisleku o oblikovanju naših bivalnih prostorov naj sodelujejo vsi člani družine, upoštevati pa moramo, da ima opremljanje vsakega njihovega dela svoje zakonitosti.

notranja-oprema-gradnja-5Za sodoben in funkcionalen dom je pomembno, da pred odločitvami o opremljanju prostorov dobro razmislimo in skujemo načrt, ki se bo ujemal z našimi željami in potrebami. V vsakem prostoru naj bo en večji kos pohištva ‘s karakterjem’, temu – in svojemu okusu prilagodimo ostalo opremo. V fazi načrtovanja nam je v veliko pomoč arhitekt, ki zna naše želje prenesti najprej na papir, potem pa tudi v prostor.

Kuhinja naj bo zasnovana premišljeno, naj bo praktična, ergonomično oblikovana, prilagojena našemu življenjskemu stilu in navadam. Načrt kuhinje prilagodimo tako, da bo delo v njej potekalo tako, kot teče postopek priprave hrane. Na oblikovanje dnevne sobe ključno vpliva sedežna garnitura, spalnice pa postelja. Kopalnice so vse bolj namenjene sprostitvi in razvajanju. Na počutje v posameznih delih doma pomembno vpliva tudi razsvetljava. Bivalno ugodje, predvsem pa upravljanje doma, nam lahko pomembno obogati in olajša sodobna tehnologija.

 

Nazaj na kategorijo gradnja.
(Visited 61 times, 1 visits today)