[ultimatemember form_id="42865"]

Izbrali ste: najvišje ocene za Koper, Brežice in Podčetrtek!

5 decembra, 2017

Izšla je posebna izdaja revije Eko dežela – Občine, v kateri smo že tretje leto zapored razglasili rezultate celoletnih anket o zadovoljstvu občanov z življenjem v občinah.

Med mestnimi občinami si je najvišjo oceno po mnenju anketirancev Eko dežele zaslužila Mestna občina Koper, med večjimi občinami (nad 10.000 prebivalcev) občina Brežice, med manjšimi pa občina Podčetrtek.

Glas občank in občanov

Bistvena razlika od številnih drugih izborov najboljših občin je, da smo pri nas dali glas ljudem, ki v občini živijo. Naš izbor ‘naj občine’ namreč ne temelji na statističnih podatkih in ekonomskih kazalnikih, temveč na ocenah občanov, ki so glasovali za svojo občino z ocenami od 1 do 5.

Občani in občanke so v anketi ocenjevali 12 različnih kazalnikov zadovoljstva z življenjem v svoji občini, in sicer turistično ponudbo, urejenost kolesarskih in sprehajalnih poti, možnosti športne rekreacije, skrb za mladostnike, mlade družine in starejše občane, možnosti za zaposlitev, skrb za okolje in čist zrak, cestno in komunalno infrastrukturo ter varnost.

V reviji Eko dežela ‘Občine’ so objavljene lestvice za vsako od 12 področij ter skupne zmagovalke – za vsako od treh kategorij občin po velikosti. Lestvice so podkrepljene s komentarji županov in izjavami občanov.


Za svoj izvod revije Eko dežela Občine nam pišite na narocnine@ekodezela.si!

(Visited 67 times, 1 visits today)