[ultimatemember form_id="42865"]

Kranj in Hrastnik nič več med občinami s preseganji delcev PM10

14 januarja, 2020
Andreja Šalamun

Na območju Mestne občine Kranj in Občine Hrastnik je kakovost zraka že več let pod mejnimi vrednostmi. Omenjeni območji tako nista več uvrščeni med območja s preseganji delcev z delci PM10, saj meritve izkazuje dobro kakovost zraka, je odločila vlada.

Vlada je izdala Odlok spremembah Odloka o določitvi podobmočij zaradi upravljanja s kakovostjo zunanjega zraka. »Na podlagi zadnjih podatkov in ocen Agencije RS za okolje (ARSO) kot pristojnega organa za ocenjevanje kakovosti zraka, je bilo ugotovljeno, da je na območju mestne občine Kranj in občine Hrastnik kakovost zraka že več let pod mejnimi vrednostmi, zato območji nista več uvrščeni med tista s preseganji delcev z delci PM10,« so pojasnili na Ministrstvu za okolje in prostor (MOP).

Na območja s preseganji delcev pa so še naprej uvrščena: območje mestne občine Murska Sobota, območje mestne občine Maribor skupaj z občino Miklavž na Dravskem polju, območje mestne občine Celje, območje mestne občine Ljubljana, območje občin Trbovlje in Zagorje ob Savi in območje mestne občine Novo mesto.

Kakovost zraka v občinah: Največ težav povzročajo prašni delci in ozon

 

(Visited 34 times, 1 visits today)