[ultimatemember form_id="42865"]

Za vodo iz pipe podjetjem podelili prve certifikate

10 septembra, 2019
Andreja Šalamun

Sredi aprila je okoli 30 podjetij obljubilo, da bodo v svojih prostorih in na dogodkih, ki jih organizirajo, ponujala le vodo iz pipe, k pitju te vode pa bodo spodbujala tudi svoje zaposlene, poslovne partnerje, proizvajalce in ostale deležnike.

 

V zameno so podjetja pridobila certifikat Voda iz pipe, ki ga podeljuje Zbornica komunalnega gospodarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS). Projekt podpirata tudi dve ministrstvi, in sicer za okolje in prostor ter za zdravje, ki sta certifikat pridobili že marca. Na slovesni podelitvi certifikata je direktor Zbornice komunalnega gospodarstva Sebastijan Zupanc poudaril, da so bili komercialni pristopi tisti, ki so privedli do tega, da trgovine danes ponujajo pitno vodo v plastenkah in steklenicah, ki pa je po njegovem mnenju zastarana in ni takšne kakovosti, kot je voda iz slovenskih pip. Opozoril je, da je predpakirana voda pogosto tudi nepravilno skladiščena, na primer na soncu in vročini.

Kot je dejal Zupanc, so podjetja, ki se odločijo za pridobitev certifikata Voda iz pipe, praviloma družbeno odgovorna, okoljsko zavedna, poleg tega pa veliko pozornosti posvečajo zdravju in zdravemu življenjskemu slogu svojih sodelavcev. Poudaril je, da se prejemniki certifikata zavezujejo, da bodo širili dober glas o odgovornem ravnanju z naravnimi viri. Naslednja podelitev certifikata Voda iz pipe bo potekala predvidoma jeseni.

(Visited 53 times, 1 visits today)