Naložbe v zdravje zaposlenih se bogato poplačajo

28 avgusta, 2020
https://www.cco.si/

Zdravi in zadovoljni zaposleni so bolj produktivni in ustvarjalni, zvesti in tudi bolj poredko izostanejo z dela.

Zdravje je podlaga za dobro in uspešno življenje in delo – tako za posameznika kot za organizacijo. Skrb za ohranjanje in izboljševanje zdravja zaposlenih je smotrna, saj so zdravi in zadovoljni delavci, ki delajo v varnem in spodbudnem delovnem okolju, produktivnejši in ustvarjalnejši, redkeje zbolijo in redkeje odhajajo v bolniški staž ter ostajajo zvesti organizaciji oz. delodajalcu. Delodajalec, ki nudi dobro in stimulativno delovno okolje, lažje zaposli kakovostnejši kader in pridobi javni ugled. V Centru Celostne Oskrbe vam z najboljšimi strokovnjaki v multidisciplinarnem timu pomagajo k zdravju zaposlenih.

 

Široka paleta storitev za zaposlene v podjetjih

S ciljem zmanjšanja negativnih posledic v delovnem okolju v Centru Celostne Oskrbe nudijo individualno ali skupinsko obravnavo, ki zajema:

▪ oceno zdravstvenega stanja, življenjskega sloga in splošne telesne pripravljenosti (laboratorijski izvid, meritev telesne sestave, meritev krvnega sladkorja, meritev krvnega pritiska);

▪ svetovanje o ergonomskih prilagoditvah na delovnem mestu;

▪ preventivne ali korektivne gibalne aktivnosti (individualno ali skupinsko);

▪ izdelavo priporočil za ohranjanje pravilnih gibalnih vzorcev;

▪ fizioterapijo za zaposlene;

▪ prehransko svetovanje za zaposlene;

▪ vključitev v program obvladovanja stresa in izboljšanje medsebojnih odnosov.

Program aktivnosti izvaja strokovno usposobljen multidisciplinarni tim (fizioterapevt, delovni terapevt, osebni trener in diplomirana medicinska sestra). Individualno se prilagodijo potrebam podjetja in program izvedejo v podjetju naročnika ali v svojih prostorih na Dunajski 63 v Ljubljani.

 

Koristi promocije zdravja

Promocija zdravja pri delu je pomembna tako za zaposlene delavce kot za delodajalce. Pozitivni vidiki uvajanja promocije zdravja v podjetjih so:

▪ večja pripadnost podjetju s strani zaposlenih, saj posameznik v urejenem in spodbudnem delovnem okolju ohranja in krepi svoje zdravje in dosega boljše delovne rezultate;

▪ večja delovna produktivnost ter večje zadovoljstvo z delom in delovnim mestom;

▪ zmanjšana odsotnost z dela za od 12 do 36 %;

▪ Z vsakim evrom, vloženim v zdravje zaposlenih, je mogoče prihraniti med 2,50 in 10,00 evra.

 

Za več informacij pokličite 040 861 017 ali obiščite spletno stran www.cco.si.

Nazaj na kategorijo zdravje.
(Visited 22 times, 1 visits today)